Op carnavalszaterdag 18 februari werken vier carnavalsverenigingen en vijf kroegbazen samen om geld in te zamelen voor een goed doel. De vier carnavalsclubs gaan met het aanwezige publiek op toernee langs vijf cafés. De kroegbazen zingen ieder onder begeleiding van de clubs twee Oeteldonks carnavalsliedjes. Voorafgaand aan deze tocht worden voor € 10,- handige meezingboekjes verkocht met de teksten die door de kroegbazen worden gezongen. In ieder boekje zitten 5 consumptiebonnen. Voor iedere kroeg één. Iedereen die deze kroegentocht mee wil lopen kan deze meezingboekjes bij de start kopen. De opbrengst van de verkoop van de boekjes met consumptiebonnen gaat naar de Stichting Veur Mekaor.

Het muzikale evenement start zaterdag 18 februari om 12.00 uur in Stadsherberg ‘t Pumpke. Hier worden de meezingboekjes verkocht. De Carnavalsverenigingen Tusseneusenlippe, Gère Weg, St.Ofnest en Veni Vidi Vici starten hier gezamenlijk het muzikale toernee. Na deze gezamenlijke aftrap gaat iedere club op kroegentocht langs ieder van de de vier andere deelnemende kroegen, de Graven van Leuven, Feestcafé Lalalaa, Plaats Royaal en Loenz. Bij iedere kroeg die een club aandoet zal de kroegbaas twee Oeteldonkse liedjes zingen samen met de muziekmakende carnavalsvereniging en uiteraard het meegevoerde publiek. De kroegbazen worden dit jaar vocaal bijgestaan door hun beste klanten onder het motto: “Munne kroegbaos zingt meej z’n beste kliejuntèle ”. Een Oeteldonkse jury zal de kroegbazen beoordelen. Tijdens de feestelijke finale om 17.00 uur in de Graven van Leuven aan de Wolvenhoek wordt de winnaar bekend gemaakt.

‘Pitvaoder’

Het evenement ‘Zoas ut nôôit klonk…De Kroegbaos zingt Oeteldonk’ wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden en staat onder toezicht van de beschermheer als Pitvaoder. Rolf van den Wall Bake, voormalig, maar nog immer geliefde, Adjudant van Prins Amadeiro XXIV zal wederom als Pitvaoder optreden en de kroegentocht met Pit begeleiden!

Stichting Veur Mekaor

Stichting Veur Mekaor plaatst op carnavalsmaandag tijdens de Grote Oeteldonkse Optocht een verwarmde tribune voor rolstoelgebruikers langs de route. Hier worden de vaak wat oudere Oeteldonkers met hun verzorgers lekker verwend en voorzien van hapjes en drankjes.

Wil je dit goede doel steunen dan ben je zaterdag 18 februari vanaf 12.00 uur van harte welkom in Stadsherberg ’t Pumpke om samen met de clubs de kroegentocht te lopen. Voorafgaand aan de tocht kun je de meezingboekjes met de consumptiebonnen kopen.