MoerputtenbrugGa op zondag 11 augustus  mee voor een unieke excursie naar de Moerputtenbrug in natuurgebied de Moerputten. De brug is tot 1972 in gebruik geweest als spoorbrug van het Halve Zolenlijntje bij Den Bosch. De gerestaureerde brug is toegankelijk voor voetgangers.

De wandeling is zeer afwisselend via een houten vlonderpad gaat u dwars door het geheimzinnige moerasbos, vervolgens loopt u door vochtige graslanden, het thuisland van de pimpernelblauwtjes  en  via de spoordijk komt u uit op de 600 meter lange voormalige spoorbrug.

 

De MoerputtenRegelmatig verzorgt Staatsbosbeheer een excursie onder begeleiding van een Meierijgids. De gids vertelt u alles over de geschiedenis van de brug en het omringende natuurgebied en de weetjes van de restauratie van zowel de Moerputten als de Venkantbrug.

 

Moerputten brugStart is om 11.00 uur bij het informatiebord van Staatsbosbeheer op de parkeerplaats aan de Deutersestraat, tegenover de Honderdmorgensedijk. Duur plm 1 ½ uur. Er zijn nog geen kosten aan verbonden en u hoeft zich vooraf niet aan te melden. Bij nat weer zijn stevige, waterdichte schoenen noodzakelijk en een afweermiddel tegen muggen is aan te bevelen. Voor meer informatie, bel Staatsbosbeheer: 0412-475111 (tijdens kantooruren).