Door Karel de Rooij

Oeteldonk – Afgelopen zaterdag, 14 januari 2012,  vond op de Heilige grond van Oeteldonk, de Stallen van café De Smidse zijn immers eigendom van de kerk, de loting plaats voor de volgorde van optreden van de twaalf kletsers die meedoen aan de 37e editie van de Kletsavonden.

De uitslag van de loting stond, zoals dat de laatste jaren gebruikelijk is, van te voren vast . Na enig onderling gesjoemel van de kletsers kwam als definitief resultaat uit de bus:

Woensdag 1 februari 2012: 1. Eric Kivit, 2. Mark de Bruin, 3. Ruud van Dongen, en als laatste Huub van Mackelenbergh.

Woensdag 8 februari 2012: 1. Karel Coolegem,  2. het duo Mark van der Heijden en Astrid van Iersel, 3. Ton van Amelsfort. Monique Gloudemans sluit de tweede avond.

Woensdag 15 februari 2012: 1. Ruud Jongerius, 2. Wim Brouwers, 3. Sjef de Graauw en als laatste Jeroen Deckers.

Ruud van Dongen maakt op de eerste avond zijn debuut. Hij was de enige van de twaalf kletsers die niet bij de loting aanwezig was. Dus hopen we er met z’n allen maar op dat hij er op de 1e februari wel zal zijn.

Traditiegetrouw opent NS-medewerker Eric Kivit, die voor de negende keer meedoet, de Klets-avonden. Van de acht voorgaande keren dat hij deelnam, beet hij dat al zeven keer de spits af.

Van de acht debutanten van vorig jaar, 2011, zijn Ton van Amelsfort,  Marc de Bruin en Ruud Jongerius er dit jaar opnieuw bij.

Huub van Mackelenbergh, winnaar in 1999, 2006, 2007 en 2011, doet voor de achttiende keer mee.

 

Klik hier voor Fotopagina eerste kletsavond

Klik hier voor Fotopagina tweede kletsavond

Klik hier voor Fotopagina derde kletsavond