De moerassen van Bossche Broek. Nergens in Nederland vind je natuur zo dichtbij de stad. En wat voor natuur! Vroeger een natuurlijk verdedigingswerk, nu een oase van rust met zeldzame blauwgraslanden, volop reeën en een magnifiek uitzicht op de historische binnenstad van ’s Hertogenbosch.
Zin om de drukte van de stad even te ontvluchten? Vaar dan mee met de schippergids van Stichting Binnendieze en ontdek dit weidse natuurgebied vanaf de Dommel. Halverwege de tocht staat een Meierijgids van Staatsbosbeheer klaar om het hart van het gebied te voet te verkennen. Ontdek waarom Bossche Broek de titel ‘beschermd stadsgezicht’ meer dan waard is.
Start: zaterdag 8 september om 12.30 en om 13.30 uur. Startlocatie: steiger op hoek Zuidwal/Oude Dieze (Voldersgat) te ‘s-Hertogenbosch. Aanmelden: Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch T 073-6135098 of T 073-6122334. Kosten: € 10. Tip: draag waterdichte schoenen of laarzen.

Aanvullende info: de eerste groep wandelaars wandelt om 12.30 uur vanaf de steiger op de hoek Zuidwal/Oude Dieze (z.g. Voldersgat) door het hart van het Bossche Broek onder leiding van een Meierijgids van Staatsbosbeheer naar de in/uitstapplaats bij het Zegersgemaal aan de Dommel. Om 13.30 uur vaart de tweede groep passagiers vanaf het Voldersgat naar het Zegersgemaal langs de oude vestingwallen met zicht op de stad. De wandelaars gaan daar de boot in en de bootpassagiers wandelen terug.