Vorig jaar heeft het evenement een eindbedrag van maar liefst 1500 euro opgehaald.Onder de deelnemers bevinden zich ook een aantal Nederlandse en Belgische kampioenen. Ook de populaire Trolletje zal deze keer weer aanwezig zijn en opdrachten uitvoeren.

Kom 6 oktober naar het overdekte winkelcentrum Helftheuvelpassage in ‘s-Hertogenbosch en steun het Zeldzame Ziekten Fonds met een bijdrage of wordt donateur. Aanvang 11:00 uur en rond 16:30 uur zal er symbolisch een cheque met het eindbedrag worden overhandigd aan de stichting.

Het Zeldzame Ziekten Fonds helpt mensen met een zeldzame ziekte. Dit doet zij door bekendheid te geven aan onbekende, zeldzame ziekten en door geld in te zamelen voor onderzoek.De activiteiten van het Zeldzame Ziekten Fonds zijn erop gericht om: –  de samenleving te laten inzien dat onderzoek naar zeldzame ziekten en goede medische zorg noodzakelijk zijn. – brede maatschappelijke aandacht voor zeldzame ziekten en de eenzame strijd die patiënten en hun omgeving voeren, te creëren. – meer onderzoek naar zeldzame ziekten mogelijk te maken. Dit is nodig om de aard, ernst en omvang van zeldzame ziekten te bepalen en mensen een kans op genezing of een behandeling te bieden. – mensen met een zeldzame ziekte met elkaar in contact te brengen, zodat ze ervaringen kunnen uitwisselen, elkaar tot steun kunnen zijnen van elkaar kunnen leren. – het welzijn van mensen met een zeldzame ziekte te bevorderen en hun leven, waar mogelijk, te vergemakkelijken.