De derde editie van Taptoe ’s-Hertogenbosch brengt maar liefst twintig orkesten met gezamenlijk zo’n 700 muzikanten naar de Brabantse hoofdstad. Met het optreden van een buitenlands orkest zet Taptoe ’s-Hertogenbosch de eerste stappen op weg naar internationalisering.

IMG_5452’s-Middags kan het publiek gratis genieten van de streetparade door de Bossche binnenstad. Vanaf 13.00 uur spelen ongeveer twintig orkesten op verschillende plekken in het centrum. In de avond verzorgen zeven orkesten, waaronder een showkorps uit Duitsland, in stadion De Vliert een wervelende, gevarieerde show.

 

IMG_5428De streetparade start om 13.00 uur met een concert van harmonie Sint Cathrien in de Casinotuin. Hierna volgen de twintig orkesten een nieuwe route. Ze marcheren via de Hinthamerstraat en Promenade naar de Markt en voorlangs het stadhuis. Via Achter het Stadhuis, Verwerstraat, Oude Dieze en Triniteitslaan marcheren de orkesten richting Parade. Op de Parade wordt een groot sponsordek gebouwd van waar het defilé wordt afgenomen.  Om 17.00 uur eindigt de streetparade met een mini-show.

De nieuwe route heeft ten opzichte van voorgaande edities bredere straten en minder verkeersopstakels.

 

IMG_6786Toporkesten verzorgen show in De Vliert

Ook de derde editie van Taptoe ’s-Hertogenbosch in De Vliert kent een sterk deelnemersveld. Nieuw is dit jaar de deelname van een buitenlands orkest. Met de Van den Udenhout-Chappin Cultuurfondsprijs die de taptoe in 2012 in ontving, is het 45-koppige Trompeter Showkorps Leinegarde uit Neustadt Duitsland gecontracteerd.

Het Duitse korps weet zich in gezelschap van toporkesten waaronder een aantal kampioenen: Show & Marchingband Kunst en Genoegen uit Leiden (WMC kampioen show), Drum & Showfanfare Advendo uit Sneek (WMC kampioen marsparade), Drum & Bugelcorps Jubal uit Dordrecht (voormalig Europees kampioen corps style), De Rijnmondband uit Schiedam, Drumfanfare Exempel uit Empel en Show & Marchingband Amantius uit ’s-Hertogenbosch. De ruim drie uur durende show begint om 19.30 uur en eindigt om 22.45 uur

 

Voor de taptoe in De Vliert zijn twee soorten kaarten te verkrijgen. Kaarten voor de hoofdtribune kosten 11 euro, kaarten voor de zijtribune zijn verkrijgbaar vanaf 6 euro. Kaarten zijn online verkrijgbaar via www.taptoe-shertogenbosch.nl of via het VVV kantoor gevestigd aan de markt 1 in ’s-Hertogenbosch.