Op vrijdag 10 juni is in de Jeroen Bosch Tuin het grootste openlucht fresco van Nederland onthuld. Na een korte toelichting door Lukas Stofferis van de Opleiding Oude Schildertechnieken over de totstandkoming van het fresco, nam wethouder Rodney Weterings letterlijk de touwtjes in handen. Door de doeken voor het fresco weg te trekken werd het kunstwerk officieel onthuld en kon het publiek de muurschildering over zijn volle lengte bekijken.

Rabobank wordt hoofdsponsor van Bosch Visions, de grootste tentoonstelling ooit van werken van Jheronimus Bosch, die in 2016 in ’s-Hertogenbosch wordt gehouden. Deze unieke expositie is onderdeel van de meerjarenmanifestatie Jheronimus Bosch 500 ter herdenking van het vijfhonderdste sterfjaar van Nederlands beroemdste middeleeuwse schilder. Met het hoofdsponsorschap wil Rabobank bijdragen aan de totstandkoming van deze bijzondere tentoonstelling.

 

Rabobank en stichting Jheronimus Bosch 500 hebben vandaag, 4 februari 2013, hun meerjarige samenwerking contractueel bekrachtigd.

Heleen Crielaard, hoofd merk&markt communicatie Rabobank Nederland:

”Jheronimus Bosch is een wereldberoemde schilder en zijn oeuvre is belangrijk.

Met onze steun aan de bijzondere herdenkingstentoonstelling in 2016 willen we

onze klanten en kunstliefhebbers de gelegenheid bieden van een groot gedeelte

van het wereldberoemde oeuvre van Jheronimus Bosch te kunnen genieten.”

Ad ’s-Gravesande, intendant van stichting Jheronimus Bosch 500:

”Rabobank laat met dit sponsorschap zien dat in onze samenleving, naast

sport, ook kunst en cultuur van groot gemeenschappelijk belang zijn. Dat valt op

alle mogelijke manieren te prijzen. Zeker in dit tijdgewricht”.

 

Rabobank

Rabobank is al vele jaren één van de grotere sponsoren in de culturele sector. Door samen te werken met toonaangevende culturele partners draagt de bank bij aan het voor iedereen toegankelijker maken van cultuur.

 

Jheronimus Bosch 500 en Bosch Visions

Met de manifestatie Jheronimus Bosch 500, gestart in 2010, herdenkt Nederland Jheronimus Bosch (ca. 1450-1516) die in de Brabantse hoofdstad ’s-Hertogenbosch woonde, werkte en stierf. Het jaar 2016 vormt als Nationaal Evenement de apotheose van de manifestatie met de stad ’s-Hertogenbosch als kloppend hart.

 

Er is niet bekend gemaakt hoeveel geld met dit hoofdsponsorschap gemoeid is.

 

Kijk voor meer informatie op www.bosch500.nl.