bron : Gemeente ‘s-Hertogenbosch

_MG_5051Wordt het een naam die verwijst naar de omgeving? Een historische naam? Of een naam die verwijst naar de functie van de brug? De afgelopen drie weken kon iedereen zijn of haar stem uitbrengen op een van de genomineerde namen voor de nieuwe brug. In totaal stemden 541 mensen op ‘de Lombok’, ‘Paleisbrug’ of ‘De Verbinding’. Tijdens de prijsuitreiking maakte wethouder Geert Snijders de winnende naam bekend. Een spannend moment, ook voor de genomineerden die hierbij aanwezig waren. Met 257 stemmen prijkt de naam Paleisbrug straks voor altijd op de nieuwe fiets- en voetgangersbrug.

Eeuwige roem

Alle drie de genomineerde namen waren door meerdere mensen ingediend. Na de loting kan mevrouw De Vrijer zich winnaar van de naamwedstrijd noemen. Deze eeuwige roem is natuurlijk de mooiste beloning. Daarnaast ontving mevrouw De Vrijer een cadeaubon voor een ballonvaart voor twee personen.

Stemronde

In totaal hebben 541 mensen hun stem uitgebracht. Daarvan stemden 230 mensen op ‘de Lombok’, 257 stemden voor de ‘Paleisbrug’ en 54 mensen gaven hun stem aan ‘De Verbinding’. Van de mensen die hun stem uitbrachten deed 78 procent dit digitaal en 22 proces via de post of op het Stadskantoor.

_MG_5062