Bij de Bossche Nieuwjaarsduik in de Oosterplas op nieuwjaarsdag 2013 worden ruim 750 duikhelden verwacht. Als dit aantal deelnemers wordt gehaald, is de duik in ’s-Hertogenbosch een van de grootste van Nederland. “Deze Unox Serieuze Duik was vorig jaar de grootste Nieuwjaarsduik van Nederland in binnenwater!” bevestigt de woordvoerder van De Nederlandse Nieuwjaarsduiken. “Alleen een paar duiken in zee, zoals die bij Scheveningen, waren groter dan die in ’s-Hertogenbosch.”

De Bossche Nieuwjaarsduik vindt plaats op 1 januari 2013 om 13.00 uur op het Strandbad Oosterplas, ingang via de Maastrichtseweg. Deelnemers zijn vanaf 12.30 uur welkom om zich om te kleden en voor de warming up. Deze frisse start van het nieuwe jaar wordt alle Bosschenaren, maar ook iedereen van ver daarbuiten, aangeboden door de Bossche Reddingsbrigade. Deelname is gratis, net als de erwtensoep, warme chocolademelk en de bekende oranje muts.

Samen duiken met je vrienden
Aanmelden voor de Bossche Nieuwjaarsduik is niet verplicht, maar wat is leuker dan samen de voorpret beleven op Facebook? Door je aan te melden bij het evenement op Facebook.com/bosschenieuwjaarsduik blijf je op de hoogte van de voorbereidingen, doe je een gok naar de verwachte watertemperatuur en geeft de Reddingsbrigade je tips voor een veilige duik. Meteen na de duik vind je hier ook alle foto’s en filmpjes om aan je vrienden te kunnen laten zien dat jij erbij was!