Op zaterdag 27 oktober 2012 wordt voor de achtste keer de Nacht van de Nacht gevierd. Met deze landelijke campagne vragen natuurorganisaties aandacht voor de schoonheid en het nut van de donkere nacht. De Nacht van de Nacht in de Moerputten te ‘s-Hertogenbosch wordt georganiseerd door Gemeente ‘s-Hertogenbosch en Staatsbosbeheer in samenwerking met IVN en Federatie tot Behoud Langspoorbruggen. Galaxis, de lokale Amateurvereniging voor weer en sterrenkunde, is tevens aanwezig met hun sterrenkijkers.

Het natuurgebied Moerputten is uniek in Nederland en een parel van Staatsbosbeheer vanwege de maar liefst 600 meter lange Moerputtenbrug en zijn kleinere broertje de Heusdense Venkantbrug (33 meter). Beide bruggen zijn inmiddels Rijksmonument en waren onderdeel van het Halve zolenlijntje tussen Lage Zwaluwe en ‘s-Hertogenbosch.

Start: Zaterdag 27 oktober as 19.30. Startlocatie: Parkeerplaats Deutersestraat Cromvoirt tegenover Honderdmorgensedijk bij het informatiepaneel van Staatsbosbeheer (achter Jeroen Bosch ziekenhuis). Duur: 1-1,5 uur. Aanmelden: hoeft niet. Deelname is gratis Tip: draag waterdichte schoenen of laarzen en trek warme kleding aan. De activiteiten zijn uitermate geschikt voor kinderen.

Deelnemers kunnen vrij starten met de donkerwandeling tussen 19.30 en 20.30 uur. Einde van de avond is 22.00 uur. Staatsbosbeheer doet een indringend verzoek met de fiets naar het gebied te komen.