Dinsdag 1 november om 16.00 uur werd in GoldenTulip Hotel Central aan de Markt door de chef het eerste Bossche Koek ijsje in een nagerecht bereidt. Vanaf die dag staat bij de betere horeca van Den Bosch Bossche Koek ijs op de kaart als nagerecht.

Lang gekoesterde wens

Al heel lang koesterde Sylvana de Backer, directeur van Koekhuys Jan de Backer, de bakkers van de Echte Bossche Koek, de wens om Bossche Koek ijs op de markt te brengen. Zo’n 10 jaar geleden produceerde Unionville (bestaat nu niet meer) in de Arena een verrukkelijk Bossche Koek ijs met stukjes Bossche Koek erin verwerkt. Ook Bakker Vermeulen Den Otter is enkele jaren geleden begonnen met Bossche Koek ijs in een hoorntje te brengen.

Marktonderzoek naar het lekkerste Bossche Koek ijs

Maar Sylvana wou graag Bossche Koek ijs op de kaart van restaurants krijgen. Ook Dielissen Desserts liep met dat idee en zo is een samenwerking ontstaan tussen de bakkers van de Echte Bossche Koek en Dielissen. Zij brengen het ijs op de markt en verzorgen de gehele distributie naar de restaurants.  ‘Een wens is voor mij in vervulling gegaan, want dit ijs past precies in ons beleid om zo’n mooi product ook  ambachtelijk in de keuken te verwerken’, aldus De Backer.
Van de zomer is uit een marktonderzoek door de bakkers van de Echte Bossche Koek zelf uitgevoerd, gebleken welke ijsbereider het lekkerste Bossche Koek ijs maakt. Tevens bleek dat de gasten van het restaurant het waarderen als ze weten dat het ijs met de Echte Bossche Koek van Jan de Backer is bereid.

Bossche Koek ijs kon dus niet uitblijven’, aldus Sylvana de Backer