Fed-Cup’s-Hertogenbosch, 10 februari 2015 – Het Lotto Nederlands Fed Cupteam is vandaag bij de loting in Londen voor de Wereldgroep play-offs gekoppeld aan Australië. De wedstrijd wordt op 18 en 19 april gespeeld in Maaspoort Sports & Events in ‘s-hertogenbosch. De ondergrond wordt op een later tijdstip bekendgemaakt.

Australië staat zesde op de ITF-ranking, zeven plaatsen boven Nederland, en heeft met Samantha Stosur (25), Casey Dellacqua (35) en Jarmila Gajdosova (54) drie speelsters in de top 100 van de WTA-ranking. De onderlinge balans in de Fed Cup is 8-1 in het voordeel van Australië.

Het team van captain Paul Haarhuis is na overwinningen op Kroatië, België, Luxemburg, Wit-Rusland, Japan en Slowakije al zes landenontmoetingen op rij ongeslagen. Dat is de langste zegereeks ooit van het Nederlands Fed Cupteam. Nederland was in 1998, een jaar na het behalen van de finale, voor het laatst actief op het hoogste niveau van de Fed Cup.

Captain Paul Haarhuis: “Na de geweldige overwinning op Slowakije ben ik ontzettend blij dat we in april weer thuis spelen. We vinden het geweldig om in eigen land en voor eigen publiek te spelen. Die meerwaarde heeft zeker bijgedragen aan het resultaat van afgelopen weekend. Het staat buiten kijf dat het een zware opgave wordt tegen Australië, maar we zullen alles op alles zetten om het beste uit onszelf te halen.”

Locatie
Oranje bewaart goede herinneringen aan ‘s-Hertogenbosch. In april 2014 werd in Maaspoort Sports & Events door een 3-2 zege op Japan promotie naar de Wereldgroep II bewerkstelligd. Jos van Son wethouder van o.a. Sport: “Wij zijn trots dat het Nederlands Fed Cupteam in april wederom in ‘s-Hertogenbosch haar thuisduel speelt. Wij zullen Maaspoort Sports & Events omtoveren tot een tennisarena. Daarnaast organiseren wij met de KNLTB tal van side events waaronder clinics voor basisschoolkinderen.”