Koningin Beatrix tijdens Koninginnedag 2007
© foto kijkopdenbosch.nl

Hare Majesteit de Koningin opent op dinsdagmiddag 2 oktober de tentoonstelling “Point de Vue, 200 jaar Kunstacademie ’s-Hertogenbosch”, in het voormalige Stedelijk Museum in ’s-Hertogenbosch.
In 2012 is het 200 jaar geleden dat de “Académie Impériale et Royale de Peinture, Sculpture et Architecture” tot stand kwam na een bezoek van Napoleon aan de stad ’s-Hertogenbosch. Daarom vieren AKV|St.Joost en Avans Hogeschool dit jaar het 200-jarig bestaan van de Kunstacademie én de hogeschool met een grote tentoonstelling en de uitreiking van een ere-lectoraat aan kunsthistoricus Rudi Fuchs.

Point de Vue, de tentoonstelling
Op dinsdag 2 oktober 2012 vindt de officiële opening plaats van de jubileumtentoonstelling “Point de Vue”. Tot 18 november, van dinsdag tot en met zondag, is Point de Vue geopend. Deze tentoonstelling geeft een beeld van het autonome werk dat de afgelopen 200 jaar door de Kunstacademie is voortgebracht. Curator van de tentoonstelling is Margriet Kemper. Zij is als docent verbonden aan AKV|St.Joost en draagt zorg voor het overzicht van kunstwerken uit de periode 1812-2000. Gastcurator en oud-student Kim Bouvy is verantwoordelijk voor de periode 2000-2012. De vormgeving van de tentoonstelling en het design wordt verzorgd door Steffen Maas. Hij is ook een oud-student van de academie.

Point de Vue omvat een tentoonstelling en een digitale salon in het voormalige SM’s in het Paleiskwartier te ’s-Hertogenbosch. De tentoonstelling presenteert werken uit de collecties van kunstenaars, musea en particuliere collecties, gecreëerd door oud-studenten van de kunstacademie. In het gebouw is ook een digitale salon. Oud-studenten en docenten kunnen werk aanleveren voor de dynamische wand in de salon. Door de combinatie van digitale werken, tijdlijnen en historische beelden ontstaat een rijk en geschakeerd beeld.