‘s-Hertogenbosch 27 November: Klokslag 14.00 uur begon de eerste editie van het Jong Amantius Charity Concert in het prachtige Jheronimus Bosch Art Centre.

Het door Richard Wortel gecomponeerde “A Charity Ouverture” werd uitgevoerd door Jong Amantius, Jong Exempel en Acro van FlikFlak , wat een spectaculaire opening!

Muziek, dans, zang en acrobatiek wisselde mekaar in een rap tempo af door de jeugd/jongeren van: Jong Amantius, Jong Exempel, Jeugdkoor Joy, Move-it, Break-Down, Acro en Denise Huls.

De ruim 300 bezoekers hebben ogen en oren te kort gehad om alles goed te volgen tijdens het gehele Charity Concert.

Na een prachtige show van 2,5 uur werd het tijd voor het hoogte punt van dit Charity Concert. In een half uur durende finale waarin alle 120 jongeren samen werkten werden de bezoekers getrakteerd op een prachtige muzikaal vuurwerk.

Tijdens het mooie Highland Cathedral, met Henk de Vries als solist op doedelzak, ging “Jheronimus Bosch” vol inspiratie met zijn penseel het opgehaalde bedrag op het schilderdoek schilderen.

Door een aanvullend bedrag van Drumfanfare Amantius werd het een voorlopige bedrag € 2000,- die we aan stichting KiKa kunnen schenken!

WAUW… WAUW… WAUW… wat een prachtige show….. en wat zijn wij blij met het opgehaalde bedrag…. dat waren de woorden van de afgevaardigde van stichting KiKa.

Bij het allerlaatste nummer, “MUSIC” van John Miles werd alles uit de kast gehaald, lichtjes, zang, dans, acro, muziek en een heuse vuurwerkshow met de tekst zodat de bezoekers mee konden zingen om zo samen met ons een waardige afsluiting te maken van deze allereerste editie van het Jong Amantius Charity Concert.

Het was dus een zeer geslaagde eerste editie wat zeker een vervolg gaat krijgen in 2012!