Eindelijk is het zover: het Jeroen Bosch College opent trots de deuren van het gloednieuwe Research & Development lokaal.  Een lokaal met een hoog “wow”-gehalte, uitdagend ingericht volgens de laatste onderwijskundige inzichten. Een lokaal waar  technasiumleerlingen in een stimulerende omgeving met elkaar kunnen leren, onderzoeken, ontwerpen, denken en doen.

Sinds enkele jaren  biedt het Jeroen Bosch College het onderwijsconcept technasium aan. Het technasium is een onderwijsstroom voor havo en vwo. In de formule van het technasium staat het nieuwe examenvak Onderzoek en Ontwerpen centraal. Een vak dat denken en doen laat samengaan in interessante, levensechte projecten. Het vak wordt gegeven vanaf klas 1 tot aan het eindexamen. Daarnaast volgen leerlingen de normale theorievakken. Het technasium biedt variatie in leerstijlen. Theoretisch leren én eigen initiatief ontplooien zijn beide van belang.

De projecten waaraan de leerlingen werken, zijn afkomstig uit het bedrijfsleven. Bedrijven en organisaties brengen een reëel probleem onder de aandacht van de technasiumleerlingen die zij als hun junioradviseurs zien. Na ongeveer zeven weken denken, kennis verwerven, samenwerken en uitvoeren, brengen de technasiasten hun creatieve oplossingen met mooie presentaties onder de aandacht van de externe opdrachtgevers.

Deze vertegenwoordigers van het bedrijfsleven zijn vaak blij verrast over de originele oplossingen die voor de ingebrachte problemen zijn bedacht.

Zeven weken projectmatig samenwerken vraagt om een speciale ruimte. Géén rijen met tafels op 75 m2  maar bijna  300 m2 ingericht met een lab, denktank, atelier, studio, scrapheap en een machinekamer. Dit allemaal om denken en doen samen te laten gaan..

Kortom de school is een hypermodern lokaal rijker waarin de leerlingen eigentijds onderwijs genieten en waarin zij al vroeg vertrouwd raken met de wereld van bèta en techniek.

10 mei aanstaande wordt dit nieuwe Technasium  lokaal officieel geopend door wethouder dhr. R.G.J. Schouten