F80E0559Op zondag 13 september vindt de tweede editie van Swim to Fight Cancer in ’s-Hertogenbosch plaats. De organisatie wordt aangestuurd door Marc Lammers, de kersverse voorzitter. In de voorinschrijving mochten deelnemers zich melden en dat heeft al 120 deelnemers en 20 business teams opgeleverd. Nieuw dit jaar is de kids swim voor 10 tot en met 15 jarigen. Wegens succes vinden er dit jaar ook edities plaats in Apeldoorn, Dordrecht en Haarlem. Bij iedere editie wordt aan het logo van Swim to Fight Cancer het betreffende kengetal toegevoegd.

Online inschrijven vanaf 24 april

Vanaf vrijdag 24 april a.s. kan er voor wat betreft ’s-Hertogenbosch weer ingeschreven worden via de crowdfunding site www.swimtofightcancer.nl. Individuele deelnemers betalen € 100,- inschrijfgeld en business teams € 1000,- (4 personen). Iedere deelnemer moet daarnaast minimaal € 250,- aan donatiegeld ophalen en een team minimaal € 1000,-

Kids swim

Op veler verzoek vindt er dit jaar een swim plaats voor kids van 10 tot en met 15 jaar. De afstand en het exacte parcours worden nog bepaald. De kosten voor inschrijfgeld bedragen € 50,- per kind inclusief een begeleider (minimaal 18 jaar) die het kind zelf mee moet nemen. Kinderen moeten minimaal € 100,- per persoon aan donaties ophalen in plaats van € 250,-. Sjoerd Janssen uit ’s-Hertogenbosch is bijna 10 jaar en heeft al een aantal jaren een tumor achter zijn oog. Hij gaat zich vol enthousiasme inzetten als ambassadeur (Fighter) van de kids swim.