swinlogo

 

 

 

 

 

 

Onder de naam ‘Swim to Fight Cancer’ wordt een unieke zwemtocht van ca. 2000 meter door natuurlijk buitenwater in een stad georganiseerd. De eerste editie in 2014 wordt gehouden in Noord-Brabant. Op zondag 14 september 2014 wordt er gezwommen in het water van de Singelgracht en de Stadsdommel langs de prachtig gerestaureerde vestingwerken aan de historische binnenstad van ’s-Hertogenbosch. Swim to Fight Cancer is een zwemevent waarbij elke deelnemer zoveel mogelijk donaties ophaalt voor Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Fight cancer wil met name jonge mensen bewust maken van de noodzaak van kankerbestrijding, ze betrekken bij de strijd tegen kanker en vooral: Aansporen tot actie.

Op 14 mei ging een aantal prominenten te water om het zwemparcours te verkennen. Vanaf dat moment kan men zich inschrijven, individueel of met een team, via www.swimtofightcancer.nl

 

DSC_4520

Prominenten zwemmen parcours Swim to Fight Cancer als kick-off van het event.

Van links naar rechts: Chris Broekmeulen, huisarts, Ton Rombouts, burgemeester van ‘s-Hertogenbosch, Brigitte van den Boer, voorzitter stichting Swim to Fight Cancer, Maarten van der Weijden, voormalig olympisch kampioen open water zwemmen, Addy van den Krommenacker, couturier, Frank Reinders, café Reinders en Jan Dirk Vis van Jan Vis Produkties.

Fotografie: Henk van Esch