Een vernieuwd team van HC Den Bosch begon vanmiddag de competitie voortvarend. Tegen de ploeg van Schaerweijde, werd een knappe 3-4 overwinning behaald.

De Heren van HC Den Bosch onder leiding van de dit seizoen aangetrokken coach Sjoerd Marijnen kent vele nieuwe gezichten, die zich vandaag al direct in positieve zin hebben laten zien.

Aanvankelijk kwamen de geel-zwarten al snel op achterstand, maar Austin Smith wist in de eerste helft zijn tweede strafcorner te verzilveren, zodat er met 1-1 naar de thee kon worden gegaan.

De tweede helft waren de Bosschenaren in het begin dreigend en kon Matthijs Brouwer fraai de 1-2 binnen leggen. Verrassend kwam Schaerweijde terug tot 2-2 na een niet sterk optreden van de Bossche goalie.

Maar dan was er zo’n nieuweling in de persoon van Milan van Baal, die een formidabele actie in de 62e minuut subliem afrondde en dat betekende 2-3. Nauwelijks drie minuten later was hij het weer die ook de 2-4 binnentikte en kon een zege voor Den Bosch niet meer in gevaar komen, ook al scoorde Schaerweijde in de blessuretijd nog de 3-4.

 

© Foto’s Jan Verhoeven

Volledige fotoreportage: http://verhoeven.jalbum.net/160912_Schaerweijde_vs_HCDB/