Herfst in de moerassen van Bossche Broek. Geheimzinnig, bekoorlijk of soms guur met vrij spel voor de wind?
De grote pimpernel bloeit dieprood in een laatste stuiptrekking, bijna alsof het nog zomer is. Maar het riet kleurt inmiddels bruin. De dieren die hier blijven zoals de gewone pad trekken langzaam naar de overwinteringsplaats. Dieren die vertrekken zoals de watersnip strijken nog een laatste maal neer in de natte delen van Bossche Broek. Sommige vogels hebben de rui net gehad en zoeken nu de warmere landen op. Graspieper die nog wat zaden eet van de uitgebloeide planten wordt ingeruild voor grote zilverreiger en aalscholver die blijven. Blauwe kiekendief, die op doortrek is naar Afrika, pikt in Bossche Broek nog een laatste kikker of vogel mee. Blauwe glazenmaker (libel) patrouilleert langs de Peelsevaartgraaf tot en met november, tenminste op de mooiere herfstdagen. En de bruine sprinkhaan laat zich in september voor een laatste maal horen.
Ga mee met de Meierijgids van Staatsbosbeheer en ontdek de herfstige geheimen van de vele verschillende planten en dieren van het Bossche Broek. Waai lekker uit terwijl u de geuren opsnuift van het moeras.
Start: zondag 30 september om 10.30 uur. Startlocatie: Bastionder, Bastion Oranje 1/Zuidwal te ‘s-Hertogenbosch. Duur: 1,5 uur. Aanmelden: hoeft niet. Deelname is gratis Tip: draag waterdichte schoenen of laarzen.