F80E3740FC Den Bosch heeft overeenstemming bereikt met René van Eck over de verlenging van zijn contract met één seizoen. De overeenkomst van de 49-jarige trainer zou aan het einde van dit seizoen aflopen, maar is nu verlengd tot en met 30 juni 2016.

René van Eck is geboren op 18 februari 1966, in Rotterdam. Als voetballer kwam hij onder meer uit voor SBV Excelsior, 1.FC Nürnberg (Dui) en was hij actief voor de Zwitserse clubs FC Luzern en SC Kriens. De meeste Bosschenaren zullen Van Eck echter met name nog kennen uit de periode 1986-1990 bij FC Den Bosch in de Eredivisie, als robuuste centrumverdediger.

Na zijn spelersloopbaan was Van Eck actief als assistent-trainer en hoofdtrainer bij FC Luzern. Hierna hielp hij Inter Turku (Fin) en FC Wohlen (Zwi) succesvol in hun strijd tegen degradatie. Na een kort verblijf bij het Zwitserse FC Thun was Van Eck als trainer actief in Duitsland bij achtereenvolgens FC Carl Zeiss Jena, 1.FC Nürnberg (jeugd) en Alemannia Aachen. De laatste jaren was René van Eck actief als jeugdtrainer bij SBV Excelsior en sinds februari van dit kalenderjaar als trainer/coach bij FC Den Bosch.

Manager Voetbalzaken Fred van der Hoorn over het verlengen van de overeenkomst met Van Eck: “FC Den Bosch is content met het aanblijven van René van Eck als hoofdtrainer. We hebben als clubleiding veel vertrouwen in zijn werkwijze, passie en gedrevenheid en delen een gezamenlijke voetbalvisie. We kijken uit naar een prettig vervolg van de samenwerking.”

F80E6227Trainer/coach René van Eck over de verlenging van zijn overeenkomst: “Ik wil het bestuur en de club graag bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen. Ik krijg veel energie van de sportieve toekomstplannen van de club en kijk er naar uit om hier mede invulling aan te kunnen geven. Ik heb het hier uitstekend naar mijn zin en heb veel vertrouwen in de toekomst.”