Foto’s : Jan Verhoeven

Het was billenknijpen tijdens de eerste helft vrijdagavond in de Bossche Vliert. De ploeg van trainer Jan Poortvliet kon maar niet loskomen van tegenstander Excelsior. Meerdere keren kwamen zij gevaarlijk voor het doel van FC Den Bosch-doelman Kevin Begois, maar die stond steeds zijn mannetje en hij zorgde ervoor dat de Bosschenaren met 0-0 konden gaan rusten.

In het tweede bedrijf leek FC Den Bosch herboren. Na amper een halve minuut was de ruimte die Benjamin van den Broek kreeg, genoeg om de bal hard in en hoog in het doel te knallen: 1-0.

Het doelpunt gaf de ploeg vleugels en kansen volgden. Dan was het Randy Wolters die de blauwwitten lucht gaf door handig de 2-0 binnen te schieten.

Excelsior zat er even doorheen en dat werd door de Bosschenaren aangegrepen om de aanval niet te schuwen. Het was Tim Hofstede die de Vliert op zijn kop zette, want zijn 3-0 betekende tevens de eerste drie punten voor FC Den Bosch dit seizoen in de Jupiler-League.

Het vorige seizoen begonnen de Brabantse hoofdstedelijken ook allerbelabberds, maar werd uiteindelijk wel een plaats in de Play-Offs bereikt.

Er kan nog heel wat gebeuren met dit team van FC Den Bosch.

© Foto’s : Jan Verhoeven

Klik hier om het volledige fotoverslag van Jan Verhoeven te bekijken