Ontwerp: Leon van den Broek

Ontwerp: Leon van den Broek

Met het oog op het naderende Jheronimus Bosch 500 jaar heeft de Oeteldonksche Club van 1882 ‘Oeteldonk dè’s echt Bosch’ als thema gekozen.

Voor de deelnemers aan de ontwerpwedstrijd voor het jaarembleem 2016 een geweldige bron van inspiratie. Fragmenten uit het werk van Jheronimus bosch, zoals uit ‘De Tuin der Lusten’, ‘De verzoeking van Antonius’ maar ook ‘Het laatste Oordeel’ werd door de ontwerpers vertaald naar unieke kunstwerkjes. Maar ook het beeld van deze Bossche kunstenaar stond veelvuldig model.

De expositie toont 99 emblemen met een link naar Jheronimus Bosch. Het geeft een kijkje in hoe de Oeteldonkers geïnspireerd raakten door de schilderijen en tekeningen van onze bekendste schilder.

Het Jheronimus Bosch Art Center is bij uitstek de plaats om ook hier middels deze tentoonstelling verslag van te doen. Het is een heel speciale samenwerking tussen het Jheronimus Bosch Art Center, de stichting Jheronimus Bosch 500 en de Oetldonksche Club van 1882, waarbij we met trots zeggen; Oeteldonk dè’s echt Bosch.

De expositie is te zien in het Jheronimus Bosch Art Center van 01-12-2015 tot 03-01-2016.