Derde Kletsavond

Woensdag 15 Februari 2012

Tekst : Monique Gloudemans

Al vroeg op de avond druppelt het verwachtingsvolle publiek de stallen van de Smidse in en als het nog maar net acht uur is staat zowel het café als de stallen bommetje vol. Wie zal er dit jaar uitgeroepen worden tot kletsmajoetel. We horen namen voorbij komen en er worden winnaars van de eerste en de tweede avond genoemd. Maar er moeten nog maar liefst vier kletsers hun klets ten gehore brengen.

Als eerste staat de sympathieke Ruud Jongerius als vogelaar Piet, op het kleine podium. Het lukt “Piet” niet om de lachers op zijn hand te krijgen.

 

Ruud Jongerius

Dat lukt de tweede kletser van de avond des te meer. Wim Brouwers komt na een afwezigheid van drie jaar vertellen over de stress volle momenten van de doorsnee Oeteldonker. Van het begin tot het eind top, humoristisch en herkenbaar voor bijna iedereen die aanwezig was op de heilige grond van Oeteldonk.

Wim is ieder jaar bang, dat bepaalde Oeteldonkse activiteiten niet door zullen gaan, als hij niet aanwezig is. Hij rent dus van het een naar het ander en verteld daarbij op een heerlijke Bossche manier wat hij zoal meemaakt.

 

Jeroen Deckers

Voor de meesten die aanwezig zijn is het duidelijk, Wim word winnaar.

Maar er moeten nog twee kletsers hun opwachting maken.

Sjef de Graauw komt al telefonerend het podium op, hij is op zoek naar Betty. Samen met Betty is hij de steun en toeverlaat van onze Hoogheid. Met leuke vondsten en een perfecte timing laat Sjef zien en horen dat hij met het jaar beter word.

De avond word afgesloten door Jeroen Deckers. Dit jaar niet als een mopperend zuurpruim, maar een vieze-man-achtige stolker. Wat vier jaar geleden begon met het stolken van Hendrien was nu bijna een volledige dagtaak. De kroegbaas, de volle bierglazen en alles wat maar mogelijk is word door Jeroen gestolkt.

 

Toch was het zowel voor de jury als het aanwezige publiek duidelijk. Er kan er maar een de beste zijn.

Wim Brouwers, kletsmajoetel 2012.

 

Naar boven