Het is de hockeysters van Den Bosch wéér gelukt: kampioen worden. Voor de dertiende keer in veertien jaar pakte de ploeg zaterdag de titel.
Ook in het tweede duel werd Laren verslagen na een golden goal in de verlenging: 2-1. Vorige week werd het in Noord-Holland 1-2 voor Den Bosch. De eerste helft was voor Laren, dat al snel op voorsprong kwam door de ongrijpbare Kim Lammers. Die was nog een paar keer dicht bij een doelpunt, maar de schade bleef voor Den Bosch beperkt.

Na rust een ander beeld. Den Bosch dat het overwicht had, maar de echt grote kansen kwamen pas in de laatste twintig minuten. Vera Vorstenbosch, Lidewij Welten en Sabine Mol waren al gevaarlijk geweest voordat Mol drie minuten voor tijd alsnog gelijk maakte na een knappe actie van Welten.

In de verlenging was het na vier minuten raak. Uitgerekend Maartje Paumen maakte de winnende, uit een strafcorner. Die liep in de play-offs helemaal niet, maar op het moment suprême kwam de goal er toch en stortte de hele ploeg zich over de topscorer van Den Bosch. “Het was een fantastisch seizoen. Iedereen zei ‘hoe moet dat nu zonder de leiders’ toen Janneke Schopman stopte, maar we hebben nieuwe meiden en de jonkies hebben zich ook fantastisch ontwikkeld. We hebben de meeste goals gemaakt dit seizoen, de meeste punten behaald en ook vandaag terecht gewonnen.” Gevraagd naar het geheim van dit seizoen constateerde Ehren dat het een teamprestatie was. “Dan weer was Vera beslissend, dan weer Sabine, dan weer Maartje Paumen of Maartje Goderie.”

Vreugde bij Den Bosch na het winnen van de landstitel.