Op 20 november 2012 is de D66-prijs voor de Onderwijsvrijwilliger 2012 uitgereikt aan Ans van Krieken. Al 25 jaar is zij verbonden aan basisschool De Haren als vrijwilligster van de natuurwerkgroep. Voor haar verdiensten kreeg zij uit handen van voorzitter Hans van Veen een oorkonde en enkele cadeaubonnen. Voor de leerlingen van de basisschool waren er ook kleine attenties.

“Dit had echt niet gehoeven, maar wat een leuk initiatief! Komt deze actie ieder jaar terug?” vroeg Ans toen ze de prijs in ontvangst nam. De intentie om hier een jaarlijkse activiteit van te maken is er bij D66 zeker. Na het evalueren van deze editie, zal worden gekeken naar een mooi vervolg in 2013.

D66 reikte dit jaar voor het eerst een prijs uit voor de beste Onderwijsvrijwilliger van het jaar. Begin van het schooljaar werden alle basisscholen uitgenodigd hun onderwijsvrijwilliger te nomineren. Vrijwilligers zijn, naast goede docenten en bekwaam onderwijsondersteunend personeel, van groot belang voor de kwaliteit van het onderwijs. Met deze prijs wil D66 hen in het zonnetje zetten.