Buma NL, het evenement voor de Hollandse muziek, blijft ook de komende jaren in ‘s-Hertogenbosch. Burgemeester Rombouts van ‘s-Hertogenbosch en directeur Frank Helmink van Buma Cultuur bevestigden maandag 17 september de intentie om de komende drie jaar de samenwerking voort te zetten. De gemeente ‘s-Hertogenbosch gaat Buma NL op een nog nader te bepalen wijze ondersteunen bij de organisatie en/of uitstraling en samen onderzoeken zij de mogelijkheden van een kwalitatieve groei van dit evenement in de Bossche binnenstad. De intentieverklaring wordt de komende maanden verder uitgewerkt.

Burgemeester Rombouts: “De Meest Gastvrije Stad van Nederland! Deze titel hebben wij zowel in 2010 als in 2011 mogen ontvangen en we gaan ervan uit dat we ook in 2012 de winnaar zullen zijn. Los van de titel is gastvrijheid een begrip wat bij de stad hoort en wat in het DNA van de Bosschenaren zit. Om die reden willen wij ons dan ook inspannen om Buma NL en de liefhebbers van het Hollandse repertoire meerjarig aan ons te verbinden: van harte welkom dus in ‘s-Hertogenbosch!”

Frank Helmink: “Met de komende derde editie op donderdag 20 september maken we weer een flinke slag om het evenement groter en belangrijker te maken. En met deze samenwerking met de gemeente in het vooruitzicht kunnen we werken aan voor muziekprofessionals én publiek nog aantrekkelijkere en urgentere edities in ‘s-Hertogenbosch. Zodat de Hollandse muziek flink de aandacht krijgt die het verdient.”