Red_Eagles_24

Tekst : (c) Nita van Bergen
 
In het seizoen 2008 – 2009 keerde de Red Eagles terug in de eerste divisie van het Nederlandse ijshockey met als doel de jeugd van de Red Eagles een toekomst te bieden, een team om naar door te groeien.

Red_Eagles_15Dit seizoen is het oorspronkelijke doel bereikt en bestaat het team voornamelijk uit Bossche (jeugd)spelers. Het jeugdige team speelt en traint onder leiding van ijshockeycoryfee Leo van de Thillart. Ondanks het feit dat het seizoen begonnen is met slechts 9 spelers en 2 goalies en het gebrek aan ervaring, biedt dit team uitstekend tegenstand aan de oudere en meer ervaren teams in de eerste divisie van het Nederlandse ijshockey.

Red_Eagles_17Afgelopen zaterdag werd thuis gespeeld tegen Hijs Hokij Den Haag, de nummer 2 van de competitie. Deze wedstrijd maakte oud-speler Micha Rybar zijn rentree. Micha nam vorig jaar afscheid, maar keerde terug in de basis om het jeugdige team te ondersteunen. Zowel zijn defencekwaliteiten op het ijs als zijn voorbeeldfunctie in de bank werden node gemist.

Red_Eagles_21In de 8e minuut kwam Hijs Hokij op voorsprong. Deze voorsprong werd in de 12e minuut uitgebouwd tot 0 – 2. In de tweede periode wist Denzl den Besten, met een assist van Erwin Ophelders en Jim Gudden de aansluitingstreffer te scoren. Helaas vergrootte Hijs Hokij in de 38e minuut de voorsprong weer naar 1 – 3. Toch waren beide teams aan elkaar gewaagd en creëerden de Red Eagles mooie kansen. Het ontbrak echter aan scorend vermogen.
In de 3e periode voerde de Red Eagles de druk op, maar de goalie van Hijs Hokij liet zich niet meer passeren. In de laatste minuten van de wedstrijd wist Hijs Hokij nog tweemaal het net te vinden (in de 54e en 58e minuut) en werd deze wedstrijd verloren met 1 – 5.

Red_Eagles_20Met nog 1 reguliere wedstrijd in het verschiet maken de Red Eagles zich op voor de promotie/degradatiewedstrijden die in maart 2013 gespeeld zullen worden. Tegenstander is de nummer 2 uit de promotiedivisie; ofwel Geleen ofwel Tilburg. Gezien de stijgende lijn die het jeugdige team van de Red Eagles in het afgelopen seizoen heeft doorgemaakt wordt met vol vertrouwen uitgekeken naar deze wedstrijden.