Bosch Diner is dit jaar voor het eerst te zien op televisie. Dinsdag 24 april om 16.00 uur staat de eerste aflevering van Bosch Diner TV gepland op Boschtion. Bosch Diner TV is nieuw in aanloop naar de derde finale van Bosch Diner. De vier afleveringen laten battles zien tussen de tien deelnemende wijkteams aan Bosch Diner. De jury beoordeelt hun gerechten, geïnspireerd op het schilderij Heilige Johannes de Doper van Jheronimus Bosch. Bijzonder is dat de uitzendingen, gepresenteerd door Jelle Amersfoort, zowel op Boschtion en TV73 te zien zijn. Op zondag 20 mei strijden de tien kookploegen in de finale van Bosch Diner waar de laatste punten van jury en publiek te winnen zijn. De finale heeft net als afgelopen twee jaren plaats op de Markt in ’s-Hertogenbosch. De winnaar van de strijd mag zich een jaar lang ‘Beste Bossche Wijkkoks 2012’ noemen.

Eerste battle tussen teams Maaspoort en Binnenstad
Boschtion en TV73 trappen in week 17 af met uitzendingen over de tweestrijd tussen Team Maaspoort en Team Binnenstad. Een week later kunt u de battle zien tussen de wijken West, Mix (team van koks uit verschillende wijken) en Muntel/Vliert/Orthenpoort. Daarna komen Team Engelen en Team Zuid aan bod. In de vierde en laatste week staat de battle tussen de Teams Empel, Noord en Rosmalen centraal. De teamleden laten tijdens de uitzendingen niet alleen hun kookkunsten zien, u krijgt ook een kijkje in hun wijk en kunt meedoen aan de Bosch Food Kwis. In elke uitzending zijn de straten te zien waar een cheque wordt verstopt voor een Boergondisch streekproductenpakket.

Het complete uitzendschema kunt u vinden op www.bosch500.nl

Vakjury onder de indruk
De jury van Bosch Diner, bestaande uit Marino de Bruijn (Praktijkleraar/chef-kok Koning Willem I College), Hein Vissers (Chef-kok Restaurant Dukdalf Kerkdriel) en Paul Soetekouw (Practicumbegeleider Hogere Agrarische School Food Design & Innovation) verwacht veel van de teams in de finale op basis van hun eerste gerechten uit de voorronde. Kok Pierre Wind treedt tijdens de finale op 20 mei op als juryvoorzitter.

Finale Bosch Diner 20 mei
Welk team volgt Team Muntel/Vliert/Orthenpoort, de winnaar van 2011 op? Welke wijk krijgt van Pierre Wind de titel Beste Bossche Wijkkoks 2012? Beleef het Bourgondische en gezellige spektakel op de Markt. De finale duurt van 11.00 tot 17.00 uur. Tijdens het programma kunt u speedeten: proef en beoordeel zelf de diverse gerechten van alle teams. Daarnaast zijn er kinderactiviteiten in het kinderatelier, een Bosch Food Kwis en een Smaakmarkt met ruim vijftien kramen waar bezoekers diverse lekkernijen kunnen proeven, kopen en ontdekken.